måndag 6. februar 2012

Totoro, Totoro!


Kanskje nokre av dykk har fått den med seg, denne søte filmen "Min nabo Totoro"? Laga av den japanske anime-regissør Hayao Miyazaki (som forøvrig også har ein heil haug med andre søte animefilmar, og som har bursdag samme dag som meg - såkalla fun fact der altså). Wikipedia beskriv filmen slik: 


Filmen er et fascinerende portrett av japansk landbyliv, og handlingen utspiller seg i løpet av en sommer. En universitetsprofessor og hans to døtre flytter inn i et gammelt hus ved skogen, som noen tror er hjemsøkt. Konen hans ligger på sykehuset for å bli frisk etter tuberkulose. Døtrene hans oppdager «sot-ånder», som de tror er «hybelkaniner».
Den ene av døtrene, Mei, oppdager en liten ånd som leder henne inn i en magisk skog der hun finner en stor skogsånd. Hun kaller den Totoro. Faren hennes forteller at ånden er skogens konge. Bare de som har et rent hjerte kan se åndene i skogen. Fire år gamle Mei bestemmer seg senere for å finne igjen skogens konge. En regnfull kveld, mens jentene venter på en buss, møter de en gigantisk Totoro som beskytter seg mot regnet med et stort blad fra et tre. Da den eldste søsteren gir Totoro paraplyen sin blir han glad. Etter dette møter jentene stadig Totoro på deres nattlige eventyr.

Det var ei av mine beste venninner som introduserte meg for denne filmen, og til bryllupet mitt gav ho meg og min mann ein heil filmpakke med filmar som Miyazaki har produsert. Difor fall det ganske naturleg at eg no skulle strikka Totoro-vottar til bursdagen hennar (som forøvrig er ein litan måned sidan, men altså - tanken tel vel like mykje sjølv om den er litt forsinka?)


Strikka i Rowan Felted Tweed og på pinne 4, så skulle vel dette være eit nokså lettstrikka prosjekt. Men, då den første votten viste seg svært misforma (ikkje veit eg kva som var feil, men må jo sei, der tommelen er lagt opp til i mønsteret sett i forhold til kor du byrjer fellinga på toppen av votten  - ikkje ein gong eg har så korte nevar!). Så ein mislykka vott - ingenting anna enn å byrje på nytt. Denne gongen la eg også opp mindre masker på vrangborden, slik at den skulle bli smalare rundt handleddet, for så å auke når eg skulle byrje på sjølve hånda.Det gjekk jo greit, og forsøk nummer to viste seg å bli vellykka (la altså tommelen litt lenger ned denne gongen). Det einaste var jo at no var motivasjonen på bunn i forhold til det å skulle byrje på ein ny (og tredje) vott. Flaks var det jo også då at eg byrja på ein til av høgre varianten, slik at eg måtte rekke opp eit par omgangar (oppdaga jo ikkje dette før eg skulle prøve vottane på kvar si hand. Det viste seg vanskeleg gitt.) Alt dette, kombinert med at det var veldig lange passéar utan mønster, slik at eg måtte stoppe opp kvar tredje maske og snurre kontrasttråden rundt hovedtråden, gjorde dette til eit langvarig prosjekt.
Men altså, skal jo ikkje vera negativ! Og tanken på mottakaren hjalp jo på motivasjonen. Håpar og trur at vottane vil falla i smak :) Dei skal sendast til Sverige i morgon den dag. Totoro, totoro!


Pinner: 4
Garn: Rowan Felted Tweed DK, 1 nøste av kvar farge 


Og, sidan desse vottane er strikka til ei som betyr mykje for meg, så sender eg dette inn som bidrag til utfordringen som handlar om nettopp det på Pinnekroken: "Lag noe til en du er glad i". Wish me luck! :)

4 kommentarer:

 1. Jeg har ikke hørt om Totoro før, men det så ut som en veldig bra animasjonsfilm. Vottene ble fiine! Kjekt å strikke til noen man bryr seg om:) Heldig hun som får varme seg med disse vottene i vinter.
  Ønsker deg en fin mandagskveld

  SvarSlett
 2. Kjempe fine votter :-)

  Takk for at du deltar i utfordringen vår.

  -pinnekroken-

  SvarSlett