torsdag 2. februar 2012

Tipp topp! Lue med dusk

Heilt sidan eg fann denne herlege dusken i alpakka hos martehelgetun.no (eg er jo eigentleg motstandar av pels, men ein dusk av alpakka må være lov?), har eg villa strikka meg ei lue som gir dusken den oppmerksomheten den "fortjener". Jaggu hadde Pickles oppskrift på nett ei sånn ei! Så Tipp topplue i finfint Londongarn, slikt er perfekt no når det er så kaldt og fint i Bergen by.
Endra litt på fletta i midten - same maskeantall som i oppskrifta, men valgte ei flette som gjer litt meir ut av seg, og som også matchar flettene i Bellas mittens, som er planlagt som matchande tilbehør til den nye lua mi (strikka jo desse i gåve til ei venninne jula 2010, og no skal eg endeleg også strikka dei til meg sjølv) :-) Flettene er strikka slik at ein tar dei tre første på hjelpepinne framfor arbeidet, strikker tre masker og strikker deretter maskene på hjelpepinnen. Tar så tre nye masker på hjelpepinne, no bak arbeidet, strikker tre masker og strikker deretter maskene på hjelpepinnen.
Så:
Oppskrift: Tipp topplue frå Pickles
Garn: Artesano Aran Alpaca Blend
Pinner: 8 (og det gjekk unna!)
Dusk i alpakka frå Marte Helgetun

7 kommentarer:

 1. Ein liten dusk er lov:) Fin lue! God helg Lillamanilla:)

  SvarSlett
 2. Hei! Luen var fin! Jeg er helt imot pels, men alpakkaduskene kan de vel lage uten å plage dyrene, så det synes jeg ikke er så ille. Men jeg blir kvalm av disse som synes pels er så fint!
  Man trenger jammen en varm lue nå disse dagene! - 20 her i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er einig med du! Syns ikkje noko om pels. Men syns liksom alpakka var litt meir "lov", sidan me allereie bruker ulla til å strikke med.
   Puh, -20?! KALDT!

   Slett
 3. Kære Lillamanilla. Jeg har tildelt dig en blog award for din skønne blog, som du kan se på min blog. Jeg kan ikke finde nogen kontakt-email her på siden, derfor skriver jeg her. Jeg håber du vil tage imod den.
  Hilsen Rikke

  SvarSlett
 4. Hei du!! Jo llitt dusk er lov ;) Flott lue og dusken var virkelig prikk over ien. Ja det er kaldt ute, brrrrrrrr. men delig å kose seg inne med peis og garn ;)
  Fin boblekjole under her, en slik har jeg oogså planer om å lage til lille tupp.

  Ser du bor i Bergen? Hva med å treffest for å strikke en gang?
  Hadde vært gøy!!

  Fin fredag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Boblekjolen anbefalar eg! Gjekk unna som bare det, enkel og fin oppskrift med kjekt resultat :)
   Ja, strikketreff burde me fått til! I'm in! :) Har vært eit par gonger på Moliere inni byn, er strikketreff der enkelte tirsdagar. Kan gi ein lyd neste gong det ser ut som det blir! :)

   Slett
 5. Så FIN den va! Lyst på hue me dusk ej me, å no blei ej jo berre enda meir motivert :D

  SvarSlett