søndag 12. februar 2012

Hele verden strikker

- men - det gjelder å strikke riktig!

Når ei av dine næraste venninner jobbar på Fretex, ja då er du ganske heldig. Sjekk dette herlige strikkeheftet ho fann til meg! Retrolykke! "Alle kvinners strikkebok" til den nette sum av 2 kroner og 11 øre.


Her var det mange herlege oppskrifter, falt blant anna heilt pladask for denne søte drakten. 


Det beste med slike gamle oppskriftbøker er jo overskriftene og teksten. "Approbert av generalintendanten" for å innlede til eit par sider som gir oppskrifter av karakteren "Spesialmodeller - vel egnet til både krig og fred." Jo jo.
Denne Setesdalkofta synes eg var kjempefin fasong på, ein skikkeleg fin og feminin variant! Også oppskrift på gammeldagse Selbuvottar, med skinn inni, herlig! Dog beregna på "øvete strikkersker." Er vi det då, mon tru? ;)

Og så fine små beskjedar rundt om kring, som "Bruk metermål flittig under strikkingen, så slipper De ergrelser med å rekke op ......" Så sant, så sant!


150 modeller, til "stort og smått"! Som de sikkert forstår er eg kjempenøgd med denne gamle skatten. Ho som gav den til meg har allereie ønska seg ein modell i frå heftet, så det får bli mitt neste prosjekt :)


Ellers så har mini nr 1 tilbrakt store delar av helga med strikkepinnar i nevane. Blir det betre? Nei, for ei strikkemor trur eg nesten ikkje det :) Fin søndagskveld til alle i bloggverda!
8 kommentarer:

 1. Sikke en strikke-skat du har fået fingrene i der :-)

  SvarSlett
 2. For et herlig strikkemagasin - Sånnt er virkelig morsomt =)

  SvarSlett
 3. Åh, skikkeligt fint hefte! Tenk så heldig å ha ei venninne på fretex som kan finne slike skattar til deg før nokon annan stikk av med dei :P

  SvarSlett
 4. Åh, en ekte strikkeskatt! Og det var jo flere modeller der som kan funke i dag også, blir spennende å se hva du kaster deg uti først. Så herlig for en strikkemamma å se at arven går videre! Min formingslærer-strikkegale-mamma var litt bekymret for meg en periode, men nå er jeg visst verre enn henne... ;)

  SvarSlett
 5. For noen flotte skatter! Artig å se at det fins flere som setter pris på sånne ting:)

  SvarSlett
 6. oioioi du har jo en fin strikke histore der,elsker 60 tallet særlig damenes utsende,de er jo helt magisk på bildene:)

  SvarSlett
 7. Oi, dei selbuvottane var nydelege!

  SvarSlett