måndag 11. april 2011

Little sister's dress

Eg har tidlegare uttrykt mi begeistring for Tora Frøseth sine oppskrifter, og her kjem nok ein populær favoritt."Little sister's dress" (eller "Kjole til lillesøster") er ei herleg og enkel oppskrift som vert strikka ovenfra og ned. Bærestykket er originalt ein kombinasjon av rette og vrange omgonger, men eg valte denne gongen å strikka det i rillestrikk, sånn for variasjonens skuld.
Tråden er ymse restar av alpakka (av ulike merker), og strikkeskåpet er blitt litt alpakkagarn fattigare (ganske greit å få brukt opp slike smånøster som ligg rundtomkring) ;)Kjolen er strikka på pinne 4. Veslesyster er kjempenøgd med plagget, ho seier "fii" (fin) og stryk seg på magen når ho får den på. Herlegt takksame jenter eg har ;)

Har strikka eit par slike kjolar tidlegare, denne lilla vart strikka til storesyster i si tid. Ho er no vokst utav den, og veslesyster er difor klar til å ta over (praktisk!). Strikka i Nøstebarn si merinoull, på pinne 3,5.


Også denne vesle saken då. Denne vart brukt myyyykje. Strikka i Nøstebarn si angoraull, og akk, så mjuk, varm og herleg. Det var som om veslesyster fekk ein indre ro (hihi) når ho fekk den på, ho sov og sov og sov ;) Dette garnet loar imidlertid ein god del i byrjinga, men dette "roar" seg etterkvart. Denne vart strikka på pinne 3.
(Sukk... Tenk at vesle babyen min blir 2 år på torsdag!)Anbefalar verkeleg denne oppskrifta om du vil ha noko enkelt og fint å strikke (utan montering, hurra!). Ein av mine favorittar!
Garn: Ymse alpakka
Pinner: 4
Oppskrift: Tora Frøseth "Little sister's dress"

9 kommentarer:

 1. kjempe fin (ja alle sammen!) LIkte stripene, og riller på bærestykket. Og ekstra kjekkt er det jo når det faller i smak :) ha en flott uke!

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole. Deilig følelse å kunne strikke opp litt restegarn, kan jeg tenke meg! Lurt!

  SvarSlett
 3. Helt nydelige kjoler - alle sammen! Kjempesmart å lage den både med rillestrikk og med striper, så får du både brukt opp restegarn OG det går sikkert kjappere med rillestrikk også. Fine jenter i fine kjoler - som også er en av mine favorittoppskrifter!

  SvarSlett
 4. Nydelig og inspirerende blogg du har. Nå har jeg tittet gjennom hele, og funnet flere ting jeg har lyst til å prøve meg på, bl.annet denne kjolen. Takk for inspirasjonen.

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 5. Så utrolig nydelig eksemplar av lillesøsterkjolen! Så enkelt, kreativt og flott! Det var kjempefint med riller, og hvem har vel ikke behov for å kvitte seg med smårester av alpakka? :) Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 6. Fantastisk fin!! Så kjekt å sjå at det går an å bruka opp restar til å laga eit slikt fint plagg. Gøy å sjå at stripene ikkje treng å vera like breie. Blei kjempesøt.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for alle søte ord! :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin restekjole! En kjempegod ide! Jeg er veldig glad i den modellen, den er så fin på barn.

  SvarSlett