måndag 25. april 2011

Fiona's top #2

Då var påsken snart over! Smått med strikking, har hatt to små med omgangssjuke, så ein kan vel seie at ferien har vore litt "amputert." Har vaska mykje klede då... Heh ;)

Eg bestilte for litt sidan garn i frå denne koselege nettbutikken, som eg enda ikkje har fått sjansen til å besøke i røynda (er jo strengt tatt ikkje lange køyreturen, så ein dag skal eg nok få til det også) ;)

Dei hadde Drops sitt nye garn, BabyAlpaca Silk, til introduksjonspris, og dermed fekk eg utvida min erfaring med nettbutikkar rundtomkring på Internettet.

To Damer leverte raskt, og leverte i tillegg ein følgeseddel med ein koseleg handskriven helsing på :) Hadde ingen klar plan for kva eg skulle strikke då eg handla garnet, så det blei litt forskjellige fargar, sjølvsagt med dei to miniane i bakhovudet :)

To av nøsta blei etterkvart altså til ein ny versjon av Fiona's top, som eg har strikka ein gong tidlegare.Denne gangen strikka eg toppen rundt, framfor å sy fram- og bakstykket i hop på slutten. Mykje betre! Følte det blei meir kontinuitet i arbeidet, og så er det ei deilig kjensle å faktisk være ferdig med heile toppen når ein først feller av ;) Første gong eg strikka denne, syns eg mønsteret var litt tungt å komme inn i. Denne gangen føltes det mykje lettare, og mønsteret gjekk raskt på "repeat". Øving gjer vel meister? ;)Garnet var også gjenstand for anbefaling, deilig og mjukt. Dog litt merkeleg "konsistens" på pinnane. Det kjentes litt ut som å strikka med bomull, men kan ikkje heilt forklara kvifor, er nok silken som gjer det. Men toppen endte opp så mjuk og glansfull, så er godt nøgd med denne! :)

Oppskrifta er gjerne litt "dyr," med tanke på at det kun er eitt plagg i oppskrifta. Men den er så fin at eg vil sei den er vel verdt pengane.


Garn: Drops BabyAlpaca Silk, 100 gram
Pinner: 3,5
Oppskrift: Fiona's top (Ravelrylink her)

10 kommentarer:

 1. Nydelig topp! Har hørt mye godord om dette garnet! Håper omgangsyken er over for dene gang!
  Fortsatt fin sistepåskedag!
  :)

  SvarSlett
 2. den ble kjempe fin!!!!! Håper dere alle er friske nå. Og det kommer jo alltid en ny påske :) ha en flott uke :)

  SvarSlett
 3. Uff omgangssjuka er ikkje kjekt å ha i hus. Håpe det er lenge til neste gang den stikker nasen innom. Toppen var kjempe fin, likte mønsteret og fargane.

  SvarSlett
 4. gud så fin den va! du e så flink! mitt strikkeidol ;)

  SvarSlett
 5. Den er bare SÅ fin! og så lækker den må være i den skønne, bløde alpaca silk!

  SvarSlett
 6. Super skjønn topp, og nydelig fargekombinasjon!

  SvarSlett
 7. Nyyydelig!! Lekkert fargevalg!

  SvarSlett
 8. Veldig fin! Fiona's Top er kjempesøt - jeg har mønsteret, og sannelig har jeg ikke litt BabyAlpaca Silk i lageret også - hmmm... :)

  SvarSlett