laurdag 13. februar 2010

Tøfler / booties til baby

Eg har nett blitt tante til ei lita prinsesse, og kva er vel betre barselpresang enn heimelaga tøflar? Denne oppskrifta er kjempelett å strikke, og heilt etter min smak, med tanke på at dei ikkje treng montering (sying er ikkje mi sterkaste side).


Oppskrifta fann eg på bloggen Lilleducks sirkler, og eg strikka det med Nøstegarn sitt merino lammeull (har ein del restegarn av det liggandes, det er eit kjempedrøyt garn!) på strømpepinne 3. Desse tøflane er kjempegode, dei sitt godt på foten til aktive små babyar. Eg har "modifisert" oppskrifta litt, ved å strikke skaftet dobbelt så langt, og ha hullrad både oppe og nede, for så å brette ned skaftet og tre silkebåndet gjennom begge hullradene. Eigentleg kun for variasjon for min eigen del, dette er ei oppskrift eg har strikka mange tøflar av!

Ei anna oppskrift på slike tøflar finn du også på bloggen Ullent Eventyr, desse er også kjemperaske å strikke! Denne treng litt sying, men ikkje meir enn at til og med eg klara det. No er det dessutan også lagt ut oppskrift på korleis du finast kan sy tøffelen saman.


Desse strikka eg til ei venninne av meg då ho fekk prinsessa si på denne tida i fjor. Garnet eg brukte var eit type superwash-garn frå Nille, og som ein liten dekordetalj hekla eg på ein liten rosa blomst. Denne tøffelen er også kjempegod på foten, og det som er praktisk med desse rillestrikka tøflane er at dei veks med foten, så den vesle kan bruka dei lenge.

3 kommentarer:

 1. For noen nydelige tøffler!
  Så flink du er :-)

  SvarSlett
 2. Prøvde meg på de fra ullent eventyr men fikk det ikke til, blir bare surr hvergang ! Så blir ingen søte og varme tøfler på lillegutt i vinter nei :(

  SvarSlett
 3. her står det at ullent eventyr kun er for inviterte bloggere... så den oppskrifta fekk eg ikkje tak i :-/ kan du evt legge den ut her?? tøflane varkjempefine!! :o)

  SvarSlett