søndag 25. november 2012

Dei danske skogar

I haustferien var me på ferie til Danmark. Her besøkte me blant anna Aalborg, nærare bestemt Aalborg Zoo. Rett i nærheten her låg Mølleparken, ein flott og haustleg oase omringa av store trær. Nydeleg vær og godt selskap ga det heile ein litt magisk stemning :-)

Tibialia fann eg Lorna's Laces Shepherd Sock i ein nydeleg, grønnfarge og denne visste eg måtte bli noko spesielt. Resultatet blei ein hals, inspirert av skogen i Mølleparken!Mønsteret består av to klassiske bladmønster, satt saman til eitt. Det er strikka som eit langt sjal, maska i hop til ein hals. Om du ønsker å strikke dette sjalet, så har eg satt sammen diagrammet av bladmønsteret og laga ein liten beskrivelse, link til den ligg nederst i bloggposten :-)Garnet er ein draum å strikke med, det gir definerte masker og fint resultat. Hadde ambisjon om ein litt "finsleg" hals, og det syns eg at dette garnet ga. Tynt, men likevel robust (sidan det er eit sokkegarn så er det 20% nylon i det). Halsen kan nok heilt sikkert strikkast i tjukkare garn også, då blir den nok hakket breiare dersom ein bruker like mange repetisjonar av mønsteret som eg har.
Halsen er strikka på pinne 4,5 for å få eit luftig resultat. Forsøkte meg på litt nye teknikkar, eg la opp med "midlertidig opplegg," eller "Provosional cast on with waste yarn." Dette går ut på at ein bruker ekstra garn i oppleggskanten, som gjer det mulig å plukke opp igjen maskene og sette dei tilbake på pinnen. Det er ein god del videoar på dette på YouTube, eg har blant anna sett litt på denne:Når halsen var lang nok, maska eg sammen slik:
Er, om eg får sei det sjølv, kjempenøgd med den nye halsen min. Den er allereie mykje brukt! Kjekt å ha laga noko heilt eget, frå start til slutt :-)


Garn: Lorna's Laces Shepherd Sock, ca 1,5 nøste
Pinne 4,5
Oppskrift: Mi eiga. Er ein samansetning av klassiske bladmønster - beskrivelse kan lastast ned her
Kan også lastast ned på Ravelry.

Obs! Det var i den første versjonen ein feil i oppskrifta - den sa at du skal legge opp 93 masker. Riktig antall er 77 masker. Oppdatert pdf-fil er lagt ut 26.11.2012.

Halsen ligg også på Ravelry

Ha ein strålande søndags kveld! :-)

7 kommentarer:

 1. For et nydelig garn, og en fin hals! Garnet egnet seg utrolig bra til denne type strikking!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Ja, garnet er heilt fantastisk. Har tidligare strikka sokka av det, og det var jo supert til det, men syns det gjorde seg veldig bra til hals også :-)

   Slett
 2. Det var ein fin hals, skjønner godt at du er fornøgd. Fint garn med nydelig farge.

  SvarSlett
 3. Dette var en kjempefin hals! Jeg skal definitivt prøve meg på den en dag. Når jeg får tid. Ellers er det en utrolig kjekk blogg du har (og jeg er kresen). Skal nok begynne å følge denne.

  SvarSlett
 4. Nyyyydelig hals! Har kjøpt meg Shepherd Sock og vil strikke den :) Men lurer på en ting i diagrammet (jeg er nybegynner, så er ikke inne i all strikketerminologien). I diagram C, hvor det er mørke ruter, der står det "ingen masker", hva betyr det, og hvordan strikker jeg her?
  På forhånd tuuusen takk for svar og hjelp :) Mvh Camilla

  SvarSlett