måndag 20. september 2010

Genser til haustkalde dagar




















Garn: Babygarn frå Stoff og Stil
Pinner: Rundpinne 2,5 til brota, og 3 til resten av genseren
Oppskrift: Stoff og Stil

Nok eit babyplagg, i favorittfargen lilla (som alltid?) ;) Ein veldig lettvint, og derfor kjekk genser å strikke (er alltid glad i ting som går raskt på pinnane!).




















Garnet er mjukt og godt, og var gode på trepinnane (som eg jo aller helst foretrekker). Det gjenstår å sjå om den nuppar seg, slik for eksempel Europris si babyull har ein tendens til å gjere. Trur babyulla frå Stoff og Stil er hakket mjukare iallefall, utan at eg skal seie noko sikkert.

Genseren er ein veldig enkel modell, men har ein liten dekorativ mønsterkant øverst. Ekstra fin blir den med litt meir dekorative knappar enn det eg har valt her, men eg er ei utålmodig sjel, og "raida" mor si knappesamling for knappar (lite knappeshopping her i huset gitt). På utstillingsmodellen dei hadde laga på Stoff og Stil var det brukt sjølvtrekte knappar med stoff som matcha fargen på genser. Det var liksom prikken over i'en. Men, genseren min dug no til barnehagebruk, sjølv med litt "keisame" knappar ;)



Eg har aldri strikka genser med raglanfelling før, men kan allereie (etter første forsøk) seie at eg har funne mitt kall ;) Noko so enkelt! Fann mykje inspirasjon i denne strikkebloggen, ho viser her at det er leikande lett å strikke raglanfelling, noko det også var (sjølv om eg lurte fælt på korleis dette skulle gå til. Takk for flinke medbloggarar, seier berre eg!).


Det einaste som skal syast er hullet under armane, noko som faktisk ikkje er så komplisert. La dei kant i kant, og sydde gjennom dei ytterste maskene på kantane. Det sto forøvrig også ganske greit forklart i oppskrifta korleis raglanfellinga skulle strikkast. Alt i alt eit lettvint prosjekt!

Eg er jo veldig glad i hausten, ikkje minst fordi det går an å bruke strikkeplagg igjen :)