onsdag 29. august 2012

Tibialia og Shepherd Sock

De har kanskje fått det med dykk? Ein splitter ny, norsk nettbutikk med luksuriøst og herlig garn!
Tibialia er namnet på den nye butikken, drevet av Lisa og Kristina. I love it!

Eg var så heldig å bli trukke ut som ein av 5 strikkebloggarar, for å teste garnet. Fekk meg eit nøste med Lorna's Laces Sheperd Sock, i den nyyyydelege fargen Black Purl. I love it, part deux! Resultatet blei eit par sokkar i mønsteret "Monkey" - som ligg gratis på Knitty.com.


Må sei eg vart veldig nøgd med med resultatet. Var litt spent korleis fargen blei - om garnet ga ein melert eller stripete effekt. Heldigvis blei det det siste, noko eg syns gjorde seg godt med dette mønsteret.




Mønsteret er på engelsk, men det er nokså lett å komme inn i, og passar godt som tv-strikk når du først har fått inn mønsterrepetisjonen. Strikka bestemor sin hæl (som eg no endelig har fått skrive ned - no er den med meg i kvar sokkeprosjekt!) ;-)



Garnet falt altså veldig godt i smak hos meg. Det er tynt, noko som eg set stor pris på i eit sokkegarn - takler dårlig når labbane blir for tjukke. I tillegg virkar det slitesterk. Det var behagelig å strikke med, og glei godt på pinnane. Eg strikka sokkane på pinne 2. Litt tynt for min personlege smak - resultatet hadde nok blitt vel så fint med 2,5 (er overraskande stor forskjell på dei to størrelsane syns eg, når det gjeld kva som er komfortabelt å strikke med). Neste sokkeprosjekt med dette garnet (for det blir nok fleire!), så hopper eg nok opp på pinne 2,5.



Desse sokkane går rett inn på favorittplassen - og egosentrisk som eg er, så blir dei kun mine. Eg er ein frysepinn når det gjeld beina, og desse sokkane varmar - samstundes som dei er fine. Kven kan be om meir? ;-) Heia Tibialia, seier berre eg. Har du ikkje oppdaga butikken enda, så ta deg ein kikk innom. Den er kjempefin, og sel herleg garn!



Garn: Sheperd Sock frå Tibialia
Pinne: 2
Mønster: Monkey frå Knitty.com